Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek Hasznos információk Kedvezmények
Időpont: 2024. szeptember 7.
Lelkivezető: Böjte Csaba ferences szerzetes
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: Budapest Keleti pu. – Gödöllő – Aszód – Hatvan – Nagybátony/Bátonyterenye útvonalon
Hazafelé ugyanezen az útvonal jön vissza a zarándokvonat.
Visszaérkezés az esti órákban.
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik és stúdiókocsi („S”). Folyamatos utazás oda-vissza. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban. Gyalogos felvonulás a Kegytemplomig, visszaútban mindenki részére autóbuszos szállítás a vasútállomásra.
Ellátás: önellátás, a vonaton mozgóbüfé üzemel.
Program: Zarándokok megáldása, ünnepélyes búcsúztatás, majd indulás Budapest Keleti pu. a kora reggeli órákban. A folyamatos utazást közös programok, imák, elmélkedések, éneklések, lelki beszélgetések és gyónási lehetőség teszik teljessé.
Megérkezés Nagybátonyba, innen gyalogosan (kb. 7 km) felvonulunk Mátraverebély-Szentkút híres nemzeti kegyhelyére.
Beköszönés a kegytemplomban található kegyszoborhoz, gyónási lehetőség, majd ünnepélyes hálaadó szentmise. Szabadprogram, melynek keretén belül egyénileg ismerkedhetünk a kegyhellyel, megtekinthetjük a Remetebarlangokat, a Szent László forrást és a szabadtéri keresztutat is.
Litánia, ünnepélyes búcsúztatás, majd visszamenetel a vasútállomásra, és felszállás a zarándokvonatra. Indulás Budapestre. Hazaúton is folytatódnak a közös imák, éneklések, elmélkedések.
 
A kegyhely történetéből röviden:
Kialakulása Szent László király idejére tehető, és a hagyomány szerint az első forrás fakadása is hozzá köthető. 1091–92-ben a betörő pogány kunok elől menekülve egy széles és mély szakadékot ugratott át lovával, amelynek patája nyomából forrás fakadt. Az üldöző sereg megtorpant, László király pedig seregével később visszaverte a kunokat. Az első testi gyógyulás a XII. században történt, amikor egy néma pásztorfiú visszakapta beszélőképességét, miután ivott abból a forrásból, amelyet ma szent kútnak neveznek. Ezt a csodát a Szűzanyának tulajdonították. Az 1200-as évektől kezdődően és napjainkban is zarándokok sokasága keresi fel a kegyhelyet, amely 2006 óta Magyarország nemzeti kegyhelye.
 
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
A menetrend és ez által a program is változhat!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!
Részvételi díj: 6 500 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos és a buszos utazás költségét, a programot és a csoportkísérést (18 éves kor fölött).
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és adományok árát, ezt ki-ki egyénileg dönti el.
Részvételi díj: 2 500 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos és a buszos utazás költségét, a programot és a csoportkísérést (18 éves korig, ifjúsági ár).
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és adományok árát, ezt ki-ki egyénileg dönti el.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Lélelkúton a sziklák között. Ezt a címet adnám a zarándoklatnak. Úgy érzem, hogy a lelkem templomát építettem. Köszönetem Mindenkinek szól!

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -