Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek Hasznos információk Kedvezmények
Időpont: 2024. június 24-27.  (4 nap / 3 éjszaka)  (MEGTELT)
Lelkivezetők: Dr. Székely János szombathelyi és Felföldi László pécsi megyéspüspökök, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, Bátor Botond pálos szerzetes
A Pécsi Egyházmegye zarándokai külön autóbuszokkal utaznak Budapestre, a Szombathelyi Egyházmegye zarándokai pedig Győrbe és onnan vissza a vonat indulására és érkezésére.
Fizetendő hozzájárulás a Pécsi Egyházmegye zarándokainak: 9000 Ft/fő (oda-vissza útra mindösszesen)
Fizetendő hozzájárulás a Szombathelyi Egyházmegye zarándokainak: 5000 Ft/fő (oda-vissza útra mindösszesen)

Fel- és leszállási lehetőségek az autóbuszokra: 1., Pécs, Dombóvár, Tamási, Dunaföldvár. 2., Pécs, Pécsvárad, Bonyhád, Szekszárd, Paks (M6-os autópálya melletti benzinkútnál).
 
Helyi közlekedés: várják a zarándokokat az állomásokon, a szállításukat is helyben szervezik, esetenként autóbuszokkal történik a közlekedés a szálláshelyek és a vasútállomások között.
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos ki- és visszautazás. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék (személyes lelki-beszélgetésekre vagy szentgyónási lehetőség) az „S”- kocsiban.
Indulás:
Budapest, Keleti pályaudvar
Bp. Kelenföld
Tatabánya
Komárom
Győr
Mosonmagyaróvár
Rajka
Pozsonyligetfalu
Szállás: zarándokközpont Czestochowában (3 éj)
A kategória: 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban. B kategória: 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.
Ellátás: 2 reggeli és 2 vacsora, első estére vacsorára és utolsó napra reggelire hideg csomag
Program: 1. nap (június 24., hétfő): BUDAPEST, érkezők fogadása Budapest, Keleti pályaudvaron a kora hajnali órákban. Ünnepélyes búcsúztatás, zarándokok megáldása, majd utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. A Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, közös imák, előadások és közös éneklések. Megérkezés CZESTOCHOWÁBA az esti órákban. Autóbuszokkal felutazás a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokházhoz és további, a közelben található szálláshelyekre, majd a szállások elfoglalása.
2. nap (június 25., kedd): Reggeli után egy rendkívüli élményeket ígérő napot töltünk a CZESTOCHOWAI magyar pálosok által alapított kegyhelyen, JASNA GÓRA (FÉNYES-HEGY) szentélyében. Ünnepélyes beköszönés a FEKETE MADONNA KEGYKÁPOLNÁBA, majd a zarándokok üdvözlése. Szentmise a BAZILIKÁBAN, mely után megkoszorúzzuk a BOLDOG ÖZSÉB DÍSZKUTAT. Szabadprogram, ebéd lehetőség egyénileg a Zarándokház ebédlőjében. Napközben lelki beszélgetési és gyónási lehetőség a WIECZERNIK udvarban, majd közös program a KORDECKI TEREMBEN: köszöntések és a kegyhely vetített képes bemutatása, valamint előadások és közös éneklés. Vacsora a szálláson. „Kiáltás” – ima a magyar nemzetért, majd rózsafüzér a Bazilikában. „Apel” – lengyel nemzeti ima lengyel és magyar nyelven a Kegykápolnában, majd csoportos és egyéni virrasztási lehetőség a Fekete Madonna kegyképnél.
3. nap (június 26., szerda): Reggeli a szálláson, majd Czestochowa belvárosából a SZŰZ MÁRIA SUGÁRÚTON egy nagy keresztaljként felvonulunk Jasna Górára, közben Boldog Jerzy POPJELUSZKO ATYA és a KATYNI ÉS SZMOLENSZKI ÁLDOZATOK EMLÉKMŰVÉNEK megkoszorúzása és ima az áldozatokért. Főpapi szentmise a KEGYKÁPOLNÁBAN, majd a kegykép lezárása. Szabadprogram, ebéd lehetőség egyénileg a Zarándokház ebédlőjében. Délután KERESZTÚT a kolostor évszázados falain, majd vacsora a szálláson. A vacsoránál kerül kiosztásra a másnapi reggeli hidegcsomag. „Kiáltás” – ima a magyar nemzetért, majd rózsafüzér a Bazilikában. „Apel” – lengyel nemzeti ima lengyel és magyar nyelven a Kegykápolnában. A zarándoklat programjait a kegyhelyen ünnepélyes GYERTYÁS KÖRMENETTEL zárjuk.
4. nap (június 27., csütörtök): Kora reggel leutazás a vasútállomásra Czestochowába, majd továbbutazás Krakkóba. Püspöki szentmise Krakkóban, a lengyel anyától született és itt is nevelkedett Szent László királyunk ünnepének napján. Szabadprogram, majd visszaszállunk a különvonatra és tovább indulunk. Hazautazás Budapestre. Útközben közös éneklések, imák, élménybeszámolók. Várható megérkezés Budapestre a késő éjszakai vagy kora hajnali órákban!
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
Részvételi díj: 139 900 Ft/fő, mely tartalmazza A részvételi díj tartalmazza a vonatos utazás költségét, a szállítást, A kategóriában a 3 éjszakai szállást, 2 reggelit és 2 vacsorát, valamint 2 hidegcsomagot, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő. Útlemondási (stornó) biztosítás köthető, ami a részvételi díj 5 %-a. BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. (EUB Top, a jelenlegi díjszabás szerint!) A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Részvételi díj: 109 900 Ft/fő, mely tartalmazza A részvételi díj tartalmazza a vonatos utazás költségét, a szállítást, B kategóriában a 3 éjszakai szállást, 2 reggelit és 2 vacsorát, valamint 2 hidegcsomagot, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő. Útlemondási (stornó) biztosítás köthető, ami a részvételi díj 5 %-a. BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. (EUB Top, a jelenlegi díjszabás szerint!) A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Boldogasszony Zarándokvonat

Az egész úton éreztük hogy Isten a tenyerén hordoz bennünket. A Nyugati pályaudvari fogadtatás, a vasútállomásokon ránk esőben várakozó és integető magyar testvérek a lelkesítő és építő szentbeszédek szívünkig ható élményeket adtak. Megható volt a meleg... Tovább...

a Hatvaniak

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -