Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek Hasznos információk Kedvezmények
Időpont: 2021. augusztus 14.
UTOLSÓ 3 HELY!
Lelkivezető: Dr. Varga Lajos váci segédpüspök
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: autóbuszokkal
Indulás: 08:00 óra Budapest, Keleti pályaudvar
Útvonal: Budapest, Keleti pályaudvar – Mátraverebély-Szentkút – Budapest
Ellátás: önellátás
Program: Indulás Budapest Keleti pályaudvarról a reggeli órákban. A folyamatos utazást közös imák, éneklések teszik különlegessé.
Az autóbusztól énekelve vonulunk Mátraverebély-Szentkút híres nemzeti kegyhelyére.
Beköszönés a kegytemplomban található kegyszoborhoz, gyónási lehetőség, majd ünnepélyes hálaadó szabadtéri szentmise. Ebéd igényelhető külön díj ellenében. Szabadprogram, melynek keretén belül egyénileg ismerkedhetünk a kegyhellyel, megtekinthetjük a Remetebarlangokat, a Rózsa-kutat és a szabadtéri keresztutat.
Elköszönés, majd indulás Budapestre. Hazaúton is folytatódnak a közös imák, éneklések.
 
A kegyhely történetéből röviden:
Kialakulása Szent László király idejére tehető, és a hagyomány szerint az első forrás fakadása is hozzá köthető. 1091–92-ben a betörő pogány kunok elől menekülve egy széles és mély szakadékot ugratott át lovával, amelynek patája nyomából forrás fakadt. Az üldöző sereg megtorpant, László király pedig seregével később visszaverte a kunokat. Az első testi gyógyulás a XII. században történt, amikor egy néma pásztorfiú visszakapta beszélőképességét, miután ivott abból a forrásból, amelyet ma szent kútnak neveznek. Ezt a csodát a Szűzanyának tulajdonították. Az 1200-as évektől kezdődően és napjainkban is zarándokok sokasága keresi fel a kegyhelyet, amely 2006 óta Magyarország nemzeti kegyhelye.
 
A menetrend és ez által a program is változhat!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!
Részvételi díj: 7 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérést és zarándoklatvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges adományok árát.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Boldogasszony Zarándokvonat

Tisztelt Budai László! Mi Önnel, az Önök szervezésében voltunk a Boldogasszony Zarándokvonattal Erdélyben, Csíksomlyón. Ezt az utat próbálnám meg most szavakkal megköszönni, amit úgy érzek, hogy szinte lehetetlen. A lelkem csordultig van örömmel és hálával amihez... Tovább...

P.A-né és férje

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -