Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek Hasznos információk Kedvezmények
Időpont: 2021. augusztus 14.
Lelkivezető: Dr. Varga Lajos váci segédpüspök
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. büfé- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás oda-vissza. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban. Helyben gyalogos felvonulás és visszaútban gyalogosan vagy autóbuszos transzfer (külön fizetendő).
Indulás: Útvonal: Budapest Keleti pályaudvar – Nagybátony/Bátonyterenye – Budapest
Ellátás: önellátás, a vonaton mozgóbüfé üzemel
Program: Zarándokok megáldása, ünnepélyes búcsúztatás, majd indulás Budapest Keleti pályaudvarról a kora reggeli órákban. A folyamatos utazást közös programok, imák, elmélkedések, éneklések, lelki beszélgetések és gyónási lehetőség teszik különlegessé.
Megérkezés Nagybátonyba, innen gyalogosan (kb. 4 km) felvonulunk Mátraverebély-Szentkút híres nemzeti kegyhelyére.
Beköszönés a kegytemplomban található kegyszoborhoz, gyónási lehetőség, majd ünnepélyes hálaadó püspöki szentmise. Ebéd igényelhető külön díj ellenében. Szabadprogram, melynek keretén belül egyénileg ismerkedhetünk a kegyhellyel, megtekinthetjük a Remetebarlangokat, a Rózsa-kutat és a szabadtéri keresztutat.
Elköszönés, visszamegyünk a vasútállomásra, majd indulás a különvonattal Budapestre. Hazaúton is folytatódnak a közös imák, éneklések, elmélkedések.
 
A kegyhely történetéből röviden:
Kialakulása Szent László király idejére tehető, és a hagyomány szerint az első forrás fakadása is hozzá köthető. 1091–92-ben a betörő pogány kunok elől menekülve egy széles és mély szakadékot ugratott át lovával, amelynek patája nyomából forrás fakadt. Az üldöző sereg megtorpant, László király pedig seregével később visszaverte a kunokat. Az első testi gyógyulás a XII. században történt, amikor egy néma pásztorfiú visszakapta beszélőképességét, miután ivott abból a forrásból, amelyet ma szent kútnak neveznek. Ezt a csodát a Szűzanyának tulajdonították. Az 1200-as évektől kezdődően és napjainkban is zarándokok sokasága keresi fel a kegyhelyet, amely 2006 óta Magyarország nemzeti kegyhelye.
 
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend,ezáltal a program is változhat!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!
Részvételi díj: 7 990 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést és zarándoklatvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges adományok árát.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

"Uram jó veled itt lenni!" Jó volt veletek lenni! Nehéz elképzelni is, hogy ennyi embert ilyen könnyen lehet mozgatni. Nagyon szeret a Jóisten, mert ez a Szentlélek segítsége nélkül nehéz lett volna. Ő adta azt a fantasztikus erőt és leleményességet, amiről tanúságot tettetek.... Tovább...

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -