Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Időpont: 2018. június 25-29.  (5 nap / 4 éjszaka)
Szállás: zarándokközpont Czestochowában (1 éj), hotel, panzió és Kollégium Tarnówban (2 éj).
A kategória: fürdőszobás szobák (2-3-4 ágyas), B kategória: közös fürdőszobás szobákban (4-5-6 ágyas)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) második és harmadik nap, negyedik nap reggeli. Oda- és visszaúton étkezési lehetőség a vonaton.
Utazás: különvonat, 1. és 2. osztályú kocsikkal. Helyben különjáratos autóbuszokkal.
Indulás: Budapest
Fővédnökök: dr. Veres András püspök, MKPK elnöke és dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke
Lelkivezetők: dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, Tamás József gyulafehérvári segédpüspök,
Csóka János pálos tartományfőnök, Urbán Erik csíksomlyói ferences kegyhelyigazgató, érseki helynök
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Program: 1. nap (június 25., hétfő): BUDAPEST: érkezők fogadása és felszállás, majd ünnepélyes búcsúztatás és a zarándokok megáldása után utazás Felvidéken / Szlovákián keresztül Lengyelországba. A Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, imák, előadások és közös éneklések. A késő délutáni órákban érkezünk meg a CZESTOCHOWAi magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyre. Helyi autóbuszokkal felutazunk a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokközpontba, szobák elfoglalása (1 éj, első este nincs vacsora). Ünnepélyes beköszönés a FEKETE MADONNÁhoz, majd a zarándokok üdvözlése. SZENTMISE, utána „Apel” imádság lengyel és magyar nyelven.
 
2. nap (június 26., kedd): Reggeli után JASNA GÓRA (FÉNYES-HEGY) kegyhelyén, a KORDECKI TEREMBEN napindító elmélkedés és közös program. Ünnepélyes felvonulás a SZŰZ MÁRIA SUGÁRÚTON. Püspöki SZENTMISE a BAZILIKÁBAN. Szabadprogram, ebéd lehetőség egyénileg a Zarándokház ebédlőjében. Közös rózsafüzér imádság. Ima, elmélkedés és elköszönés. Leutazás helyi autóbuszokkal a vasútállomásra. Továbbutazás a zarándokvonattal TARNÓWba. Megérkezés este. Vacsora. Szállások elfoglalása (2 éj).
 
3. nap (június 27., szerda): Reggeli után utazás a Zarándokvonattal KRAKKÓba. Az Isteni Irgalmasság kegyhely melletti vasútállomásról egy nagy közös keresztaljként betérünk a közelben lévő SZENT II. JÁNOS PÁL BAZILIKÁba egy imára. Ezt követően az ISTENI IRGALMASSÁG BAZILIKÁba vonulunk. Ima, köszöntések és bevezető elmélkedés után következik a püspöki SZENTMISE, valamint az Irgalmas Jézus kép másolatának ünnepélyes megáldása és átvétele. Szabadprogram keretében mindenki felkeresheti Fausztina nővér ereklyéit és kápolnáját, illetve a Magyar Szentek kápolnáját is. Délután KERESZTÚT a Fausztina nővérek kolostoránál, elköszönés és visszautazás TARNÓWba. Vacsora és szabadprogram.
 
4. nap (június 28., csütörtök): Reggeli után találkozás TARNÓW történelmi főterén. Püspöki SZENTMISE A KATEDRÁLISBAN. A szentmisét követően lengyel-magyar művészek közreműködésével egyházzenei koncert a katedrálisban. Ezzel a koncerttel Tarnów történelmi belvárosában LENGYEL-MAGYAR ÜNNEP veszi kezdetét. Ennek keretében levonulunk a Bem (Apó) József tavirózsás tó felett, négy oszlopon nyugvó szarkofágjához és megkoszorúzzuk azt. „Hála–emlékmű” avatása: hála Istennek a két nemzet barátságáért, hála Istennek, hogy 100 éve Lengyelország visszanyerte függetlenségét. Elköszönés és hazautazás. Várható megérkezés Budapestre június 29-én, pénteken, kora reggel.
 
A menetrend és ez által a program is változhat! A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
Részvételi díj: A részvételi díj nem tartalmazza az egyéb járulékos költségek árát.
Előfoglalási kedvezménnyel: 69 700 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 68 300 Ft/fő (2018. június 24-ig)
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő
Részvételi díj: A részvételi díj nem tartalmazza az egyéb járulékos költségek árát.
Előfoglalási kedvezménnyel: 58 200 Ft/fő (2018. január 31-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 56 900 Ft/fő (2018. június 24-ig)
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2500 Ft/fő.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Mariazelli Zarándokvonat 2013

Ez az első zarándok utunk, mivel a fiammal szoktunk utazni külföldre és belföldre is, van egy kis tapasztalatunk. Egy ilyen útnak a hangulata teljesen más, meghatóbb, barátságosabb, szervezettebb. Ez már az indulásnál megmutatkozott. A segítőknél tábla, nem kellett keresgetni, a... Tovább...

M.L-né

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -